VÅRA HÄSTAR

Här presenterar vi de hästar vi har i vårt stall. Vi sätter säkerhet i första rum och är noga med att de barn och ungdomar som vistas här följer våra regler i umgänget med ooch skötsel av hästarna. Vi rider såväl i paddock som i skog och på småvägar.


SKOGSMYRENS HELI F 1989, SHETLANDSPONNY, RÖDSKÄCK

Heli är vår äldsta häst, 30 år nu och har funnits med oss på gården i 28 år. Hon är barnvänlig och lydig, en riktig läromästare. Hon är en utmärkt ponny för nybörjare och med de lite mer rutinerade ryttarna är hon fortfarande med på tävlingsbanan.

HILMA, F 1996, SHETLANDSPONNY, FUX

Hilma är dotter till Heli. Hon är en lite känslig ponny med egen vilja. Hon är trevlig att rida, men kräver en lite mer bestämd ryttare. När hon vet vem som bestämmer är hon en bra ridponny. Hon gillar mycket att bli ompysslad och ryktad. Hilma tar gärna emot unga ryttare som har litet ridvana och en bestämd karaktär.

HILMER, F 2004, SHETLANDSPONNY, FUX

Hilmer är son till Hilma och liksom som henne född och uppvuxen på gården. Hilmer är en lite mindre shetlandsponny, söt och busig som gillar att vara i centrum. Hilmer används i första hand som körponny. Han kan vara lite busig i ridning, speciellt i trav om man kräver för mycket av honom.

OLIMA, F 2006, SHETLANDSPONNY, SVARTSKIMMEL

Olima är vår senast inköpta ponny. Hon har tidigare gått i barnverksamhet och är en trevlig och lydig ponny som håller på att skola in sig i vår verksamhet här på Husebacken. Hon är mycket snäll att pyssla med och rida.

FROSTY, F 2011, IRLÄNDSK IMPORT AV CONNEMARATYP, KAT C, GRÅSKIMMEL

Vår vackra Frosty har tyvärr fått vila från ridning en längre period pga en ligamentskada. Men nu är hon åter i verksamheten och rids av de lite större och längre barnen. Hon är harmonisk och tycker om att få arbeta igen.

FLIPPER, F 1996, SVENSK RIDPONNY, KAT C, FUX

Flipper kom till oss för ett år sedan. Han har tidigare varit ridskolehäst på Billdals Ridskola i Göteborg och därefter hos ett par andra ägare innan han kom till Husebacken. Han är en otroligt snäll och trevlig häst och en riktig läromästare. Han kräver dock en tydlig ledning, annars kan han visa lite lata tendenser.

THOR, F 1998, DANSK RIDPONNY, KAT C, MÖRKBRUN

Denna pigga ponny är också relativt ny hos oss. Han kommer närmast från Lund, där han levt ett aktivt liv som ridhäst och deltagit i tävlingar av olika slag. Han kan det mesta om bara ryttaren kan! En mycket framåt ponny, som är populär i vår verksamhet.

2 reaktion på “VÅRA HÄSTAR

 1. Sandra Svernhammar

  Hej! Jag har en dotter som snart är 6 år som önskar börja rida. Har ni ridskola? I så fall vad kostar det och när drar det igång?
  Mvh Sandra

  Svara
 2. admin Inläggsförfattare

  Hej Sandra!
  Tack för din förfrågan om ridning för din flicka.
  Vi har ridgrupper tisdag-lördag, det är små grupper på 2-4 barn i varje grupp. Jag tar kontinuerligt in barn i grupper när det finns plats och om det passar åldersmässigt osv.
  Välkommen att ringa eller sms:a mig så ska jag berätta mer om vår verksamhet.
  Hälsningar
  Inger
  Tel 070-326 40 05

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *