VÅRA HÄSTAR

Här presenterar vi de hästar vi har i vårt stall. Vi sätter säkerhet i första rum och är noga med att de barn och ungdomar som vistas här följer våra regler i umgänget med ooch skötsel av hästarna. Vi rider såväl i paddock som i skog och på småvägar.

Det har blivit en del förändringar på ponnyfronten senaste tiden.
Vår kära gamla Heli finns inte med oss längre. Hon blev 30 år och har bott på gården i 28 år. Vi är många som saknar henne  mycket. Hon var en fantastisk barnponny och har lärt så många barn att rida.


HILMA, F 1996, SHETLANDSPONNY, FUX

Hilma är en lite känslig ponny med egen vilja. Hon är trevlig att rida, men kräver en lite mer bestämd ryttare. När hon vet vem som bestämmer är hon en bra ridponny. Hon gillar mycket att bli ompysslad och ryktad. Hilma tar gärna emot unga ryttare som har litet ridvana och en bestämd karaktär.

HILMER, F 2004, SHETLANDSPONNY, FUX

Hilmer är son till Hilma och liksom som henne född och uppvuxen på gården. Hilmer är en lite mindre shetlandsponny, söt och busig som gillar att vara i centrum. Hilmer används i första hand som körponny. Han kan vara lite busig i ridning, speciellt i trav om man kräver för mycket av honom.

KARAMELL, F 2001, GOTLANDSRUSS

Karamell är ganska ny hos oss. Hon är en toppenponny som kan det mesta. Har ett förflutet som travponny i sin ungdom, vilket förklarar hennes snabbhet i de olika gångarterna. Karamell älskar att hoppa!

BOPPAN, F 1997, SVENSK RIDPONNY, BRUN, KATEGORI C

Boppan är inackorderad hos  oss sedan många år tillbaka. Hon är en mycket klok ponny, som har starka band till sin ägare, Ida Jonsson.

BLOSSEBO’S OLIVA, F 2017, SHETLANDSPONNY, SVART

Olivia är foderhäst hos oss tills vidare. Trots sin unga ålder är hon mycket trevlig att hantera och rida, men självklart har hon en hel del att lära.

FROSTY, F 2011, MAXAD B-PONNY
IRLÄNDSK IMPORT AV CONNEMARATYP, KAT C, GRÅSKIMMEL

Vår fina Frosty är en av stallets skönheter. Hon är en populär hopphäst som kräver en bestämd ryttare. Mycket trevlig att hantera, men ibland litet negativ till att bli hämtad i hagen.

FLIPPER, F 1996, SVENSK RIDPONNY, KAT C, FUX

Flipper kom till oss för ett par år sedan och är en riktigt mysig gammal ponny. Han gillar också att hoppa , men ännu bättre är nog skogsturer där han får trava och galoppera.

HAVSROSENS I’M SPECIAL (KALLAD AIMA),
F 2014, SHETLANDSPONNY, LJUS FLUX

Vi har en liten ny shetlandsponny, Havsrosens I´m Specicial, kallad Aima. Hon har varit hos oss ett år snart och är en trevlig liten ridponny som gillar att hoppa med de lite mer rutinerade ryttarna.  Hon är väldigt snäll att pyssla med och rida på för de yngre barnen, som verkligen älskar henne!

THOR, F 1998, DANSK RIDPONNY, KAT C, MÖRKBRUN

Denna pigga ponny är också relativt ny hos oss. Han kommer närmast från Lund, där han levt ett aktivt liv som ridhäst och deltagit i tävlingar av olika slag. Han kan det mesta om bara ryttaren kan, det kan gå fort i galoppen! Thor är gärna med på och tycker om att hoppa. En mycket framåt ponny, som är populär i vår verksamhet.

4 reaktion på “VÅRA HÄSTAR

 1. Sandra Svernhammar

  Hej! Jag har en dotter som snart är 6 år som önskar börja rida. Har ni ridskola? I så fall vad kostar det och när drar det igång?
  Mvh Sandra

  Svara
 2. admin Inläggsförfattare

  Hej Sandra!
  Tack för din förfrågan om ridning för din flicka.
  Vi har ridgrupper tisdag-lördag, det är små grupper på 2-4 barn i varje grupp. Jag tar kontinuerligt in barn i grupper när det finns plats och om det passar åldersmässigt osv.
  Välkommen att ringa eller sms:a mig så ska jag berätta mer om vår verksamhet.
  Hälsningar
  Inger
  Tel 070-326 40 05

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *